Υποψήφιος Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών

Μαζί για το Νότο που θέλουμε!

Φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Newsroom

“Το σημαντικό είναι να προλαβαίνουμε τέτοια γεγονότα, να μην γίνονται.”

Φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Newsroom με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, μίλησα για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα το 14χρονο κοριτσάκι στη Νέα Σμύρνη αλλά και για τη δομή στην οποία διαμένει.

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασής μου.

“Είναι μια ανοιχτή δομή μόνο για κορίτσια. Τα κορίτσια καθημερινά βγαίνουν, πηγαίνουν στο σχολείο τους. Πολλές φορές τους κάνουμε και άλλα προγράμματα και δραστηριότητες. Άρα είναι μια δομή ανοιχτή στην κοινωνία, μια δομή στην οποία τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν” τόνισε.

“Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι τουλάχιστον 10 φορές το 2022, 2021, 2020 έχουν γίνει updates με δημοσιοποίηση παιδιού από τη δομή το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ. Άρα οι υπηρεσίες εδώ σωστά μετράνε και σωστά κάνανε και ειδοποιούσαν την Εισαγγελία και την αστυνομία για την απουσία κάποιου παιδιού, το οποίο προφανώς επέστρεφε την επόμενη μέρα” πρόσθεσε.

“Το θλιβερό είναι ότι ασχολούμαστε τώρα διαπιστώνοντας κάτι το οποίο έγινε. Το σημαντικό είναι να προλάβουμε αυτά τα γεγονότα και να μην γίνονται. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς κάνουν καλά τη δουλειά τους”